2014. december 25., csütörtök

Leslie L. Lawrence : Omosi mama sípja – A Matteo Ricci gyilkosságok

Leslie L. Lawrence rovartudós és a keleti kultúrák kutatója ezúttal Kínában, Mandzsúria területén bukkan fel, hogy a mandzsu sámánokat és Omosi mama kultuszát tanulmányozza. A békés kutatómunkának azonban komoly akadályai vannak: a dermesztő hideg, hóviharok, s nem utolsó sorban egy több száz éves európai szerzetes, aki baltájával sorra gyilkolja a tudósokat. 
Leslie L. Lawrence nyomozni kezd a „túlvilági” gyilkos után, eközben felfedezi a legendás kristálypalotát, a sámánok temetőjét, s lassan megérti, milyen erők rejtőznek a titokzatos események mögött. 
Megindul a harc a „Halál Kövéért”, amely már a középkorban felkeltette az európai Jezsuita szerzetesek figyelmét. Megszólalnak a sámándobok: vajon kinek segít Omosi mama tunguz istenanya?


Nem volt rossz a történet, bár a könyvei eléggé egy kaptafára készültek. Mr. Lawrence mindent kinyomoz, miközben körülötte hullanak az emberek, mint a legyek. És természetesen most sem maradhat el mellőle egy szédítő bomba nő.  :)

Kedvenc rész :

-Valószerűtlen. 
-Soha nem volt még a világtörténelemben, hogy a valószerűtlenből szomorú valóság lett?

Mielőtt hozzáláttam volna a rontás elhárításának varázslatához, fel kellett tennem magamban a kérdést: hiszek-e egyáltalán az egészben. A válasz egyértelműnek ígérkezett: nem. Akkor viszont miért csinálom? Erre már nem volt olyan egyszerű a felelet. Alighanem azért, mert ki akartam elégíteni a lelkem mélyén megbúvó ősembert. Aki magányosan vacog neolit barlangja mélyén, s meg van győződve róla, hogy egyedül nem képes elviselni a lét könyörtelenségét; felsőbb hatalmak segítsége nélkül halálra van ítélve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése