2014. december 6., szombat

Leslie L. Lawrence : Halálkiáltók

Leslie L. Lawrence néprajzi kutatómunkáját végzi Bhutánban, Taglung kolostorában. Megrepedt koponyájú, halott szerzetesre bukkan egy sziklahasadék mélyén. A kolostor lakói szerint a halott a titokzatos halálkiáltók áldozata, akik képesek varázskiáltásaikkal meghasítani áldozataik koponyáját.
Az idő hirtelen rosszra fordul: átjárhatatlanná válik a gleccser. A kolostor megtelik a zord időjárás elől menekülő európaiakkal.
Titokzatos gyilkosságsorozat veszi kezdetét Taglungban.
Leslie L. Lawrence és barátja, Jondon láma nyomozásba kezd. Elhatározzák, csapdát állítanak a gyilkosnak: Vérzőfejű Fehér Buddha szobrának képében. Az évtizedek óta keresett ereklye felfedezése kicsalja rejtekhelyéről a gyilkost, de fordulatokban és izgalmakban ezután sincs hiány…


Cselekményes, fordulatos, mint Leslie L. Lawrence szinte minden könyve. Sohasem az történik, amire az ember számít. Ha le kelettl tennem, alig vártam hogy folytathassam. Ha csak pár oldalra is, mert már azalatt is tuti történik valami.

Kedvenc rész :
A halál nem szörnyű, még ha a körülmények azzá is teszik. A halál éppen olyan küszöb, mint amilyeneken át kell lépdelnünk a kolostorban, hogy a hidegről bemenekülhessünk a meleg szobába. Néha túlságosan is magas, és fájdalom hasít a térdünkbe, de a szoba melege kárpótol bennünket a fájdalomért. Ami itt történt, csak annyit jelent, hogy néhányan már túl vannak a küszöbön…
361. oldal

A karma – mondta lassan, megfontoltan – Előző életünkben elkövetett tetteink ereje határozza meg a sorsunkat. Ezt követelte tőlünk a karma. Nem tehettünk ellene semmit.
Meg kellett volna nyugodnom a sors rendelésében, el kellett volna fogadnom, hogy azért történt minden úgy, ahogy történt, mert gyarló emberi akarat nem építhet gátat a végzet rohanó áradatának útjába.
390. oldal

 Amerre Mr. Lawrence jár, nem terem fű,de ezt már alighanem említettem egyszer.Néhány évvel ezelőtt egy egész lámakolostor pusztult ki, amikor meghúzta magát a fedele alatt. Amikor elutazott, még egyszer be kellett szentelni a falakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése