2014. november 29., szombat

Utolsó rész : Láncreakció

A legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje
Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret., és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. A Nikki iránt érzett szerelme elég lesz-e ahhoz, hogy távol maradjon attól a sötét és kegyetlen világtól, amelynek a peremén pengeélen táncol?



egy jó könyv volt. Bár maga a trilógiában lévő történeteket nem a változatosságukkal tudnám jellemezni. Nekem hiányoztak azok a dolgok, amik megkülönböztetik ezt a három történetet egymástól, az első és a harmadik rész teljesen egyforma volt. És nekem egybe is folyt ez a két sztori.Humor nem volt benne, de meglepő módon nem is hiányoltam belőle. Simone azért tudott egy két új dolgot mutatni, amivel élvezetesebbé tette számomra a könyv olvasását, és magát a sztorit is. NA elemekkel is jól bánik Simone, és amennyire én látom kellenek is bele ezek az elemek, mert sokat dobnak az összhatáson. A szereplőket és a szerelmi részt ellenben zavarónak és erőltetettnek éreztem. Tetszett azonban az, hogy a régi főszereplők mindig előkerültek, és nem vesztek el a homályban, sőt sok jelnetben a velük történtek voltak a fő téma. 
A sorozatból egyértelműen A vonzás szabályai című rész sikerült a legjobban és azt csak ajánlani tudom mindenkinek. 


Kedvenc rész : 
– Ti most komolyan veszekedtek? – kérdezi Alex. – Egy éve nem láttátok egymást. 
– Szeretünk vitatkozni – mondja Carlos. – Két dolog van, amiben jók vagyunk, ez az egyik. Ugye, mamacita? 
Kiara a plafonra emeli a pillantását. – E-e-emlékeztess csak rá, miért is szerettem beléd? 
Carlos pimaszul vigyorogva magához húzza. – Később megmutatom.

Carlos felhúzza a szemöldökét. – Kikkel lógsz, Luis? 
– Közöd hozzá, mint eszed, tehát semmi.

– Én ezt nem tudom megtenni – mondja. 
Közelebb lépek hozzá, azt remélve, hogy csak viccel. 
De nem. 
A faliórára pillantok. – Ööö… Alex, az esküvő tíz perc múlva kezdődik, ugye tisztában vagy ezzel? – kérdezem. 
– Majd én – lép közbe Carlos, és átveszi az irányítást. Megragadja Alex vállát. 
– Megcsaltad Brittanyt? 
Alex a fejét rázza. 
– Másik tyúkba lettél szerelmes? 
Megint fejrázás. 
Carlos hátrahajol, és karba teszi a kezét. – Akkor viszont szépen végigcsinálod. Nem azért kértem kimenőt és repültem el Chicagóba, hogy lefújd az egészet, Alex. Mellesleg szereted azt a gringát, és megígérted neki, hogy elveszed, amint lediplomáztok. Lejátszott meccs. Nem futamodhatsz meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése